Charlotta Szczepanowski går till Vi-skogen

Karriär Coops kvalitets- och hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski går till Vi-skogen, där hon blir arbetande styrelseordförande. Hennes roll på Coop tas tillfälligt över av Per Magnusson, chef för strategi och verksamhetsutveckling.

Charlotta Szczepanowski går till Vi-skogen
Charlotta Szczepanowski.

Charlotta Szczepanowski tar över ordförandeklubban i Vi-skogen från Unn Edberg, och blir arbetande ordförande med ett tydligt operativt uppdrag.

– Jag får ansvar för en hel organisation, det tycker jag känns jättespännande. Och Vi-skogen är ju en fantastisk organisation. Jag får både jobba med kooperationen som jag brinner för och tror mycket på. Sedan får jag jobba med hållbarhetsfrågan som ju är en kärnverksamhet där. Jag är inne i en affär där själva affärsmodellen bidrar till en hållbar utveckling och det är jättespännande. Sedan är det också en väldigt kunnig organisation, säger Charlotta Szczepanowski till Miljö & Utveckling.

Charlotta Szczepanowski ska knyta Vi-skogen närmare Coop

Hon kommer att arbeta för att knyta Vi-skogen närmare KF och Coop.

– Jag kan bidra till att se till att vi kan nyttja KF:s och Coops resurser på ett bättre sätt. Jag har jobbat med operativ styrning och kan jobba med det så att vi får en ännu effektivare organisation, säger hon.

Separera Vi-skogen från We Effect

Vi-skogen har omkring 18 anställda i Sverige och ett fyrtiotal i Afrika och är sammankopplad med biståndsorganisationen We Effect. Nu är tanken att koppla loss Vi-skogen från den bredare biståndsverksamheten.

– Jag har blivit vald till det här av vår styrelse och tanken är inte att den här konstruktionen ska vara för alltid, utan vår inriktning är att separera Vi-skogen från We Effect. Jag ska genomföra den separationen. Så får man se vad som händer sen. Jag är fortfarande anställd av KF och min roll kommer i början att vara Vi-skogen men sedan också jobba mycket med kooperativ utveckling som strateg på koncernnivå.

Varför slutar du på Coop?

– Jag har varit i fyra år, känner att jag har gjort massor som jag är stolt över och som är kul. Det här kom upp och det var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Det känns som nästa steg för mig. Det tycker jag är spännande, säger Charlotta Szczepanowski, och avslutar:

– Det här ska bli jättejättekul!! Jag är verkligen hungrig! Det ska bli jätteroligt!

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.