nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Är du en vinnare?

Miljö & Utveckling lanserar Miljöstrategipriset

Miljöstrategipriset delas ut till en verksamhet som har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi och genomfört den ett föredömligt sätt.
– Det pågår stordåd i vardagen och det vill vi premiera och lyfta fram, säger Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annons 1

Det råder ingen brist på innovation och smarta hållbara lösningar på svenska arbetsplatser. Det finns överallt, men många verksamheter jobbar i det tysta.

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

– Tyvärr är det många som inte villl dela med sig eftersom de är rädda för att få kritik för det som inte görs. Jag intervjuade en vd ganska nyligen som sade att ”sticker du ut hakan åker du lättare på stryk”, säger Catrin Offerman.

Samtidigt är det viktigt att lyfta de bra saker som görs. Dels triggar det verksamheten som genomfört dem, dels inspirerar det andra till att också sätta igång och lyfta hållbarhet högre på agendan.

– Transformation är när en kritisk massa av företag har hållbarhet som en strategisk fråga och det är dit vi ska, konstaterar Catrin Offeman.

Miljöstrategipriset kommer att delas ut på Miljö & Utvecklings konferens Miljöstrategidagen Redaktionen har byggt programmet utifrån hållbarhetsproffsens vanligaste utmaningar. En jury kommer tillsammans med redaktionen att utse en vinnare.

– Det vinnande bidraget har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen, nu hoppas jag att många vill vara med och berätta om vad de faktiskt gör, säger Catrin Offerman.

Här kan du läsa mer om priset

 

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.