5 semestertips med hållbarhetstema

Semestertips Passa på att öka din kunskap och upplev något nytt i sommar. Miljö & Utvecklings redaktion tipsar om några kulturella upplevelser med hållbarhetstema, och lite avkoppling.

5 semestertips med hållbarhetstema
Arktis – medan isen smälter visas på Nordiska museet i Stockholm. Foto: Hendrik Zeitler/Nordiska museet.Nordiska museet

1. Kortspel för klimatkunskap

Regnigt väder? Trist på stranden? Glassen slut? Då är det perfekt att ha kortspelet Klimatkoll i fickan. Kortspelet går ut på att placera korten i rätt ordning, från störst till minst klimatpåverkan. Det är forskare från Chalmers i Göteborg som utvecklat spelet där du kan mäta dina klimatkunskaper med andra.

 

2. Arktis – när isen smälter

Nordiska museets vackra utställning om Arktis är ständigt aktuell. Kliv in mellan isblocken och lär dig mer om livet norr om polcirkeln och hur det påverkas av klimatförändringarna. Stockholm.

3. Utställning om mat

Konceptbild av in vitrokött. Bild: Alamay

På regionmuséet i Kristianstad visas utställningen Mat: Mer än en måltid. Utställningen tar bland annat upp hållbarhetsfrågor och hur vi kan lära oss av historien för att få en mer hållbar framtid. Utställningen är resultatet av ett samarbete mellan Regionmuseet Skåne, Maihaugen i Lillehammer och Den Gamle By i Århus, Danmark. Visas till och med 28 augusti.

4. Lyssna!

Det finns en uppsjö av klimat- och miljöpoddar, men glöm inte bort gammel-media. Vetenskapsradion Klotet har under våren avverkat en rad intressanta ämnen: klimat, hav, kemikalier, med mera. Allt finns att höra alldeles gratis och reklamfritt på nätet.

5. Ut i naturen!

Är upplevelsekontot välfyllt och avkoppling saknas. Ut i naturen! Sverige har många fantastiska naturupplevelser att bjuda på. Här hittar du alla landets nationalparker.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.