nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Castellum äger bland annat fastigheten Kvarnen i Norrköping FOTO: Castellum

Svenskt fastighetsbolag bäst på hållbarhet i Europa

Det svenska fastighetsbolaget Castellum har fått ett internationellt pris för sitt hållbarhetsarbete av organisationen World Green Building Council, som finns i över hundra länder.

  • Annons 1

Castellum, ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige, tilldelades i går utmärkelsen Business leadership in sustainability i Verona i Italien. Priset delas ut för att främja ledande företag inom hållbarhetsområdet och inspirera till goda exempel inom hållbart byggande.

Organisationen bakom priset, World green building council, är ett globalt nätverk med fokus på hållbarhet i fastighetssektorn. I prismotiveringen sägs att Castellums hållbarhetsarbete ”såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt är en tydlig del i bolagets affärsmodell och därigenom bidrar till övergången till en hållbar miljö”.

Castellum har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan bolaget bildades i mitten på 1990-talet. I dag är bolagets hållbarhetsarbete uppdelat i fyra områden med fokus på att minimera användningen av resurser som energi och vatten, utveckla ett hållbart fastighetsbestånd, etablera hållbara samarbeten med kunder och leverantörer samt ha ett socialt engagemang.

– Det känns fantastiskt att i hård konkurrens få ta emot detta prestigefyllda pris. Utmärkelsen sporrar hela koncernen att fortsätta med utvecklingen av vårt hållbarhetsarbete, säger Henrik Saxborn, vd i Castellum, som har kommersiella fastigheter från Uppsala till Köpenhamn med 41 ett värde av miljarder kronor.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4