nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny sajt för energieffektiva innovationer

  • Annons 1

IVL och Sveriges Ingenjörer har tagit fram ett webbaserat forum för innovationer och idéutveckling främst med fokus på teknik för energieffektivisering. Forumet ska koncentrera sig på hur samhällets energianvändning och klimatpåverkan kan minska.

– Vi tycker det är viktigt att Sverige blir bättre på att fånga upp idéer och att stimulera kreativitet. Det behövs en ny väg för idéer som är möjliga att kommersialisera och som är viktiga för samhället, säger Åke Iverfeldt, vice vd på IVL.

Forumet kommer att rymmas på en webbsajt och bland annat innehålla ett öppet diskussionsforum där idéer kan bytas och förbättras.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.