nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny sajt för energieffektiva innovationer

  • Annons 1

IVL och Sveriges Ingenjörer har tagit fram ett webbaserat forum för innovationer och idéutveckling främst med fokus på teknik för energieffektivisering. Forumet ska koncentrera sig på hur samhällets energianvändning och klimatpåverkan kan minska.

– Vi tycker det är viktigt att Sverige blir bättre på att fånga upp idéer och att stimulera kreativitet. Det behövs en ny väg för idéer som är möjliga att kommersialisera och som är viktiga för samhället, säger Åke Iverfeldt, vice vd på IVL.

Forumet kommer att rymmas på en webbsajt och bland annat innehålla ett öppet diskussionsforum där idéer kan bytas och förbättras.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4