nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Malmö Airport årets solanläggning

  • Annons 1

Malmö Airports sol- och biogasanläggning har blivit utsedd till årets anläggning 2008 av Svenska solenergiföreningen. All uppvärmning av flygplatsens terminal och byggnader sker med förnybar energi och solvärmeparken levererar upp till 300 kilowatt värme per år. Malmö Airports nya energianläggning kombinerar dessutom solvärmen med pellets och bioolja och den övervakas via internet.

Genom anläggningen har flygplatsen minskat sina koldioxidutsläpp med 85 procent sedan 2005 och nu utreder Luftfartsverket om Malmö Airports teknik kan användas på fler flygplatser i framtiden.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.