nr-logo

Tidningen för miljöproffs

FOTO: Cecilia Sjöholm

Livsmedelsbranschen går samman för hållbar produktion

Att öka omställningen till en hållbar produktion och konsumtion av livsmedel. Det är målet med initiativet Hållbar Livsmedelskedja som WWF och ett antal företag nu lanserar.

  • Annons 1

Målet med initiativet är att bidra till att nå en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion till år 2030, med fokus på den svenska livsmedelskedjan. Aktörerna har lovat att driva nyckelfrågor och skapa lösningar som kan få brett genomslag. De deltagande företagen ska kommunicera konkreta aktiviteter och mätbara resultat från samarbetet. De ska också inspirera och uppmuntra alla aktörer i kedjan för en mer hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion.

– Vi är stolta över att få koordinera arbetet. Genom samarbete och dialog i kombination med tydliga åtgärder kan alla aktörer som deltar bidra till en livsmedelskedja inom planetens gränser, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Bakom initiativet Hållbar Livsmedelskedja står Arla Sverige, Axfood, Coop, HK Scan, ICA, Lantmännen, Löfbergs, Orkla Foods Sverige, Polarbröd samt Tetra Pak.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.