nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Länsstyrelsen utbildar kineser i miljöteknik

  • Annons 1

Länsstyrelsen Östergötland och den kinesiska staden Wuxi har ingått ett avtal om utbildning i miljöteknik. Beslutsfattare och experter från Wuxi ska få ta del av spetskunskap och affärsmöjligheter som finns i Östergötland inom hållbar utveckling.

─ Vår insats för att höja kunskapen i Wuxi är ett led i Sveriges nationella miljösatsning i Kina, säger tf landshövding Magnus Holgersson. På sikt hoppas vi att vårt engagemang ska komma det östgötska näringslivet till del genom nya affärsmöjligheter i landet.

Utbildningen, som är en vecka i november, fokuserar främst på områdena vatten, hållbar avfallshantering och energieffektivisering. Wuxi satsar nu på att bygga en helt ny stadsdel där miljöhänsyn och hållbar utveckling står i fokus, ett arbete där flera svenska företag är inblandade.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.