nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Länsstyrelsen utbildar kineser i miljöteknik

  • Annons 1

Länsstyrelsen Östergötland och den kinesiska staden Wuxi har ingått ett avtal om utbildning i miljöteknik. Beslutsfattare och experter från Wuxi ska få ta del av spetskunskap och affärsmöjligheter som finns i Östergötland inom hållbar utveckling.

─ Vår insats för att höja kunskapen i Wuxi är ett led i Sveriges nationella miljösatsning i Kina, säger tf landshövding Magnus Holgersson. På sikt hoppas vi att vårt engagemang ska komma det östgötska näringslivet till del genom nya affärsmöjligheter i landet.

Utbildningen, som är en vecka i november, fokuserar främst på områdena vatten, hållbar avfallshantering och energieffektivisering. Wuxi satsar nu på att bygga en helt ny stadsdel där miljöhänsyn och hållbar utveckling står i fokus, ett arbete där flera svenska företag är inblandade.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.