nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vätgasbil presenteras i Malmö

  • Annons 1

E.ON och Malmö stad har tagit fram en vätgasbil där utsläppen består av 100 procent vattenånga. Bilen, en ombyggd Toyota Prius, drivs av vätgas som produceras med hjälp av vindkraft och är ett led i ett samarbete kring nya drivmedel för bilar.

– En stor del av Malmös bussar och andra fordon går på gas i dag. Bilar som går på helt ren vätgas är nästa steg, säger Anders Rubin, kommunalråd i Malmö stad.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4