Världens bästa miljöfotografers verk på 3 minuter

Internationellt Nästan 50 000 miljöfotografer har tävlat i Wildlife Photographer of the Years internationella fototävling. Årets vinnare visar hur naturen får trängas med staden.

Världens bästa miljöfotografers verk på 3 minuter
Foto: Sam Rowley/ Wildlife Photographer of the Year

I 55 års tid har Wildlife Photographer of the Year utsett världens bästa natur- och miljöbilder.

Nu presenterar de vinnarna i kategorin ”Lumix People’s Choice Award”, där allmänheten fått rösta fram de bästa bilderna. I vanliga fall brukar de bästa miljöbilderna röstas fram av en jury.

Fotografierna ställs ut på Natural History Museum i London fram till 31 maj 2020.

Årets bidrag visar en trend där flera av fotograferna valt att fånga människors tråkiga attityder till natur- och djurliv.

Möss som slåss vid tunnelbanan

Vinnaren är Sam Rowley, med sin bild ”Station squabble”. Han fick efter att ha legat en stund på mage till slut en bild på två möss som slåss om en bit mat, som en människa kastat på en perrong i Londons tunnelbanesystem.

miljöfotografer
Foto: Sam Rowley/ Wildlife Photographer of the Year

– Jag hoppas att fotot visar människor det oväntade drama som sker i städers vardagliga miljöer, säger Sam Rowley till Wildlife Photographer of the Year.

Nedan finns de andra fyra vinnarna i kategorin där allmänheten har fått rösta.

Det var sammanlagt 25 finalister i årets tävling där folket fick rösta fram de bästa fotografierna. Nedan visas några av Miljö & Utvecklings redaktions favoritbilder.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.