Utmanar till tuffare miljökrav i upphandling

Miljöarbete "Använd oss. Vi är effektiva verktyg som bidrar till att klara av vår tids stora utmaningar" är uppmaningen till kommuner, landsting och myndigheter i ett gemensamt upprop från tredjepartscertifierare.

Ett antal företag som utför tredjepartscertifieringar för miljö och social hållbarhet har gått samman i ett gemensamt upprop där de uppmanar kommuner, landsting och myndigheter att ställa om till en medveten och modern upphandling.

Bakgrunden är det nya EU-direktivet för upphandling som ger nya möjligheter att ta hänsyn till miljö och sociala aspekter när skattemedel hanteras. Tredjepartcertifierarna utmanar därför politiker och tjänstemän att sätta mål, utbilda personal och ställa krav som direkt hänvisar till miljö- och sociala hållbarhetsmärkningar som är tredjepartscertifierade.

Bakom uppropet som presenteras i en debattartikel i Dagens Samhälle Debatt står Bra Miljöval, Naturskyddsföreningen, Miljömärkning Sverige, EU Ecolabel, Svanen, Fairtrade, Krav, MSC Östersjöregionen och TCO Development.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.