Utmanar Posten i gröna paket

Med inspiration av Stig-Helmer i Sällskapsresan lanseras webbtjänsten Knotmail. Via dem ska paket skickas med resenärer för att minska transporter.

Utmanar Posten i gröna paket

I Sällskapsresan tar Stig-Helmer med sig ett paket åt sin läkare, något som gav Conny Tengqvist, grundare och vd på Knotmail, idén till att skicka paket med resenärer.

Knotmail fungerar ungefär som samåkningstjänster och innebär att den som vill skicka ett paket registrerar sig på sajten och lägger in sträckan för paketet. Förfrågan matchas mot de resor som är registrerade, både längre och kortare. När sträckan matchar en resenär informeras de båda parterna som får komma överens om var och när paketet ska hämtas och lämnas. När paketet levereras kvitterar mottagaren genom att skicka ett sms och resenären får sin ersättning.

– Knotmail ska revolutionera logistiken i världen genom att flytta pakettransporter från stora logistikföretag till ett nätverksbaserat och miljömässigt system uppbyggt kring engagerade individer, säger Conny Tengqvist vars vision är att tjänsten även ska lanseras internationellt.

Målsättningen är att ha 200 000 användare inom ett halvår.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.