Tyck till om framtidens rapportering

Att kombinera den finansiella redovisningen med hållbarhetsrapporteringen kallas integrerad redovisning och spås bli framtidens rapportering. Nu finns ett underlag för integrerad rapportering som du kan tycka till om.

Att placera en tiosidig hållbarhetsredovsining i årsredovisningen innebär inte att du har gjort en integrerad redovisning. Integrerad redovisning innebär att hållbarhetsfrågorna utgör en utgångspunkt för hur verksamheten styrs. De ska vara en del av organisationens strategier, mål och affärsutveckling och vara en lika stor del som de ekonomiska aspekterna vid beslut. Syftet är att möta framtida globala utmaningar och få en bättre helhetsbild av företaget

International Integrated Reporting Committee, IIRC, har nu tagit fram diskussionsunderlaget Towards Integrated Reporting – Communicating Value in the 21st Century och uppmanar alla som vill vara med och utforma rapporteringen att lämna synpunkter. Målet är att utarbeta en internationell standard för integrerad rapportering.

Senast den 14 december kan man lämna synpunkter på: www.theiirc.org

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.