Tunga branschnamn till Sweden Green Building Councils styrelse

Karriär Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, stärker nu styrelsen med två nya medlemmar.

Tunga branschnamn till Sweden Green Building Councils styrelse
Petra Krüger och Mats Hederos. Foto: Sweden Green Building Council

Petra Krüger, Sverigechef på NCC Property Development och Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter är nya styrelsemedlemmar.

De ersätter två avgående ledamöter i styrelsen, Thorbjörn Hammerth från Vätterhem och Henrik Saxborn från Castellum. För valberedningen har det varit viktigt att behålla kompetensen från bostads- och fastighetsbranschen.

– Vi är glada över att årsmötet delade vår uppfattning om att Petra Krüger och Mats Hederos är rätt personer att vara med och utveckla SGBC. Vi går nu in i en ny fas med ett omfattande strategiskt arbete för att stå rustade inför framtida utmaningar, säger Gustaf Landahl, valberedningens ordförande.

25 års erfarenhet av byggbranschen

Petra Krüger jobbar som Sverigechef på NCC Property Development och har över 25 års erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen.

Hon jobbade tidigare på Skanska i Göteborg och Öresundsregionen.

– Att ha ett branschgemensamt forum för att diskutera, utbilda och påskynda utvecklingen är av avgörande betydelse för att säkra framdrift i dessa viktiga frågor, säger Petra Krüger.

Koppling till finanssektorn

Mats Hederos är sedan år 2010 vd för AMF Fastigheter.

 Lyckas vi inte få ned vårt klimatavtryck är det inte mycket annat som spelar någon roll. Jag ser därför mycket fram emot att engagera mig i det viktiga arbete organisationen gör, säger Mats Hederos.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.