-->

Biobränsleföretaget Rebio får ny vd

karriär Han har tidigare jobbat som försäljningschef samt fiber- och skogsbränsleansvarig på företaget.

Biobränsleföretaget Rebio får ny vd
Niklas Arvidsson, vd Rebio. Foto: Rebio

Niklas Arvidsson blir ny vd för biobränsleföretaget Rebio, som har sin bas i Umeå.

– Fantastiskt roligt att få förtroendet. Rebios utveckling har varit stadigt stigande och framtiden ser väldigt spännande ut, säger han.

Jobbar med biobränslen

Niklas Arvidsson tillträdde sin tjänst 4 april och har jobbat på Rebio sedan 2012.

– Det är en inspirerande roll i en spännande bransch. Vi ska fortsätta vårt intensiva arbete med att utveckla och anpassa biobränslen som förnybar energikälla och bygga vidare på den positiva trend som företaget har haft, säger Niklas Arvidsson och fortsätter:

– Våra kunder har precis som oss haft en stark utveckling och vi ser hela tiden nya spännande företag som använder den senaste tekniken för att framställa bland annat biokol och biodrivmedel av de produkter som vi tillhandahåller. Det känns positivt att kunna bidra till en ökad grön omställning.

Norrlands ledande biobränsleföretag

Rebio är Norrlands ledande biobränsleföretag och köper sin råvara främst från träindustrierna och skogarna i norra Sverige. Bolaget ägs av sågverksindustrier i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland samt Jämtland.

De levererar årligen förnyelsebara bränslen samt fiberråvaror för vidareförädling motsvarande en terawattimme – eller den hushållsel som 200 000 svenska hem förbrukar under ett år.

– Niklas känner verksamheten väl efter sina år i bolaget och är en stark ledare. Det finns ett enormt kunnande inom bolaget och tillsammans med medarbetarna i bolaget kommer de att fortsätta utveckla företaget i rätt riktning, säger Rebios styrelseordförande, Lars Martinson.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.