Han ska leda SGBC:s arbete med hållbart samhällsbyggande

karriär Sweden Green Building Council rekryterar en ny chef till avdelningen Miljöbyggnad. Den nya chefen är en fena på energifrågor och ska nu fokusera på hållbart samhällsbyggande.

Han ska leda SGBC:s arbete med hållbart samhällsbyggande
Jimmy Möller. Foto: Sweden Green Building Council

Jimmy Möller blir ny chef för Miljöbyggnad på Sweden Green Building Council. Organisationen ser en fortsatt stark tillväxt för certifieringssystemet Miljöbyggnad. Därav rekryteringen med fokus på hållbart samhällsbyggande.

– Hållbarhet är en väldigt viktig fråga för hela samhället. Där kan Miljöbyggnad aktivt bidra som ett kraftfullt verktyg för projekterings-, bygg- och förvaltningsskedet. Certifiering är ett väldigt bra sätt att få en oberoende validering av sin byggnad, säger Jimmy Möller.

Fakta

Om Miljöbyggnad

Miljöbyggnad är ett svenskt systemet för certifiering av byggnader och används i över 1 500 byggnader. Under våren har SGBC lanserat version 3.1 av Miljöbyggnad och inom kort släpps också Miljöbyggnad iDrift, en certifiering för hållbar fastighetsförvaltning.

Källa: Sweden Green Building Council

Hållbart samhällsbyggande

Den första arbetsdagen är 4 maj. Jimmy Möller har tidigare arbetat med fastighetsförvaltning och energifrågor.

Han kommer närmast från Atrium Ljungberg, där han arbetat som teknik- och energisamordnare.

– Vi har nyligen gjort en översyn av Miljöbyggad och uppdaterat certifieringen. Jimmys gedigna kunskaper och erfarenhet kommer att stärka oss ytterligare i detta viktiga skede, när vi hoppas att fler ska ta chansen att bidra till att vi når de svenska miljömålen, säger Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.