Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Svenska elbussar drar global miljonpublik

Elbilar Kampanjen för en ny elbusslinje i Göteborg har blivit en viral succé och förväntas nå 2,5 miljoner visningar i sociala medier på torsdagen.

Svenska elbussar drar global miljonpublik
Volvo Bussar.

Kampanjen lanserades i förra veckan med släppet av fyra musikvideor med artisterna Zara Larsson och Seinabo Sey. Hittills har den nått mer än 2,3 miljoner tittare och intresset har varit globalt, med nyhetsartiklar i bland annat Tyskland, Brasilien, Japan och USA.

– Med den här kampanjen, har vi kunnat nå ut till allmänheten och kommunicera en av fördelarna med elbussar – tystnaden ombord. De här musikvideorna har fått en hel del uppmärksamhet, speciellt på sociala medier. Det är fantastiskt att se att intresset för hållbar kollektivtrafik är så stort, säger Niklas Gustafsson, hållbarhetschef på Volvo Group, som tillverkar elbussarna.

De tre första elbussarna körs på förnybar el och är energieffektiva, tysta och helt utsläppsfria. Bussarna går på litiumjonbatterier som snabbt laddas med el på ändhållplatserna.

ElektriCity, som är namnet på samarbetsgruppen bakom den nya elektriska busslinjen, arbetar för att främja en hållbar kollektivtrafik. Den består av forskare, näringsliv och den offentliga sektorn.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.