Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Svante Axelsson får Miljöpriset 2019

Karriär Fossilfritt Sveriges nationella samordnare Svante Axelsson är årets mottagare av Miljöpriset. Han får priset för "sin förmåga att väcka entusiasm och engagemang för miljöfrågorna".

Svante Axelsson får Miljöpriset 2019
Fossilfritt Sverige

Det är Svante Axelsson som får ta emot årets Miljöpris från Sveriges Ingenjörer. Prissumman är på 75 000 kronor och priset delas ut på torsdag i samband med konferensen Miljödagarna i Stockholm. Tidigare pristagare är bland andra miljöjournalisten Charlotte Permell, vetenskapsjournalisten Karin Bojs och klimatforskaren Christian Azar.

”Tongivande miljödebattör”

– Svante Axelsson har under lång tid varit en tongivande milöjdebattör som med stort patos fört fram konkreta förslag till lösningar på globala miljöproblem, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer, i ett pressmeddelande.

Svante Axelsson är nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. Fossilfritt Sverige arbetar bland annat med de färdplaner som näringslivet nu tar fram för att visa hur Sverige ska kunna nå fossilfrihet. Fossilfritt Sverige är ett regeringsinitiativ.

Läs mer: Delägare på Westander går till Krav

Läs mer: Så mycket el och biobränsle krävs för fossilfrihet

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.