nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svante Axelsson
Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. FOTO: Fossilfritt Sverige

Svante Axelsson får Miljöpriset 2019

Fossilfritt Sveriges nationella samordnare Svante Axelsson är årets mottagare av Miljöpriset. Han får priset för "sin förmåga att väcka entusiasm och engagemang för miljöfrågorna".

  • Annons 1

Det är Svante Axelsson som får ta emot årets Miljöpris från Sveriges Ingenjörer. Prissumman är på 75 000 kronor och priset delas ut på torsdag i samband med konferensen Miljödagarna i Stockholm. Tidigare pristagare är bland andra miljöjournalisten Charlotte Permell, vetenskapsjournalisten Karin Bojs och klimatforskaren Christian Azar.

”Tongivande miljödebattör”

– Svante Axelsson har under lång tid varit en tongivande milöjdebattör som med stort patos fört fram konkreta förslag till lösningar på globala miljöproblem, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer, i ett pressmeddelande.

Svante Axelsson är nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. Fossilfritt Sverige arbetar bland annat med de färdplaner som näringslivet nu tar fram för att visa hur Sverige ska kunna nå fossilfrihet. Fossilfritt Sverige är ett regeringsinitiativ.

Läs mer: Delägare på Westander går till Krav

Läs mer: Så mycket el och biobränsle krävs för fossilfrihet

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4