nr-logo

Hållbarhet i praktiken

hållbarhetschef
Robin Rushdi Al, ny hållbarhetschef på IHUS. FOTO: IHUS

IHUS får ny hållbarhetschef

Uppsala kommuns Industrihus får en ny hållbarhetschef. Robin Rushdi Al kommer närmast från en tjänst som hållbarhetsförvaltare på Hemsö Fastighets.

  • Annons 1

– Jag är så glad att vi får Robin till IHUS. Robins kompetens inom framför allt social hållbarhet kompletterar vår organisation mycket bra och jag hoppas detta ger ännu mer djup i vårt engagemang i hållbarhetsfrågorna. Det känns bra och välbehövligt att få in nya tankar och idéer kring hur vi kan arbeta med hållbarhet ur alla perspektiv, säger Maria Säfström, vd och tidigare hållbarhetschef på IHUS.

Ska sänka utsläppen

Robin tillträder tjänsten 11 februari.

– Jag ser framemot att åka ut och verkligen känna in den potential som finns i alla IHUS-fastigheter med målet att sänka våra utsläpp i enlighet med 1,5 graders målet. Att främja ett så resurseffektivt användande av fastigheterna i tid och rum utifrån ekonomiska och sociala perspektiv, säger Robin Rushdi Al.

Läs mer: Delägare på Westander går till KRAV

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4