Förpacknings- och tidningsinsamlingen får ny vd

Karriär Håkan Ohlsson blir ny vd på FTI. Han kommer närmast från Apoteksgruppen.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen får ny vd
FTI

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, planerar att öka sitt fokus på nya cirkulära affärslösningar, ett utvecklat producentansvar och ökad återvinning. Samtidigt rekyrterar de Håkan Ohlsson. Han har en examen från Handelshögskolan och har jobbat på företag som Unilever, GB Glace, McKinsey och CityMail.

FTI erbjuder sluta kretslopp

_ Miljöfrågor i allmänhet och klimathot i synnerhet ställer nya krav på näringslivet. Idag måste du visa hur en produkt och förpackning designas, hur avfall hanteras och vilket ansvar man tar för hela värdekedjan. I det läget är det oerhört spännande att få kliva på rollen som vd för FTI, säger Håkan Ohlsson i ett pressmeddelande.

– FTI tar nya steg i sitt arbete för att erbjuda slutna kretslopp till sina kunder och konsumenter. Det kräver stort fokus på partnerskap, innovations- och verksamhetsutveckling. Mot den bakgrunden är vi mycket glada att kunna presentera Håkan Ohlsson som ny vd för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Hans gedigna erfarenhet av affärsutveckling i miljöer med komplexa intressentgrupper känns helt rätt, säger FTI:s styrelseordförande Gunnar Svensson.

Läs mer: Han går från Westander till Svenska Turistföreningen

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.