Storföretag i satsning för framtidens transporter

Bransch Göteborg har fått ett nytt centrum där framtidens transporter nu ska utvecklas. Bakom satsningen står flera svenska storföretag.

Storföretag i satsning för framtidens transporter

I veckan invigdes MobilityXlab på Lindholmen Science Park i Göteborg. Bakom satsningen som ska utveckla nya teknologier kring framtidens transporter, står Autoliv, Ericsson, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity. Här ska företagen samarbeta med startups för att utveckla och visa upp säkrare och effektivare transporter för framtiden.

Samarbete viktigt

–De nya teknologierna kommer att erbjuda många fördelar för våra kunder och samhället i stort. Men för att lyckas utnyttja möjligheterna fullt ut måste vi inom fordonsindustrin jobba smartare, snabbare och i mycket tätare samarbete med andra, sade Martin Lundstedt, vd för Volvokoncernen, i samband med invigningen.

MobilityXlab, inkluderar innovationslabb och expoyta och ligger i samma byggnad som Zenuity, Volvo Cars och Autolivs joint venture, som utvecklar mjukvara för självkörande fordon.

– MobilityXlab är en viktig satsning för Ericsson, där vi får möjlighet att accelerera vår satsning inom Internet of Things, mitt i ett världsledande kluster av uppkopplade och självkörande fordon. Framtidens transporter kommer att vara miljövänliga, intelligenta och delvis automatiska, sade Börje Ekholm, vd för Ericsson.

 

 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.