nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU får ny expert i ekoproduktion

Paula Quintana Fernandez har som första svenska representant valts in i EU:s expertgrupp för ekologisk produktion, Egtop.

  • Annons 1

Paula Quintana Fernandez uppdrag är att som en oberoende expert stödja EU-kommissionen när nya ekoregler utvecklas.

– Jag ska handla utifrån de mål och principer för ekologisk produktion som finns i EU-förordningen. Samtidigt hoppas jag kunna bidra med ett svenskt perspektiv till kommissionen och att även förmedla till den svenska ekosektorn hur kommissionen jobbar och vilken utveckling som pågår på EU-nivå, säger Paula Quintana Fernandez.

Paula Quintana Fernandez är invald som ständig medlem i Egtop till och med den 15 juli 2021. Hon fortsätter samtidigt att jobba som regelutvecklare inom djurhållning och slakt på Krav.

 

 

 

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4