nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU får ny expert i ekoproduktion

Paula Quintana Fernandez har som första svenska representant valts in i EU:s expertgrupp för ekologisk produktion, Egtop.

  • Annons 1

Paula Quintana Fernandez uppdrag är att som en oberoende expert stödja EU-kommissionen när nya ekoregler utvecklas.

– Jag ska handla utifrån de mål och principer för ekologisk produktion som finns i EU-förordningen. Samtidigt hoppas jag kunna bidra med ett svenskt perspektiv till kommissionen och att även förmedla till den svenska ekosektorn hur kommissionen jobbar och vilken utveckling som pågår på EU-nivå, säger Paula Quintana Fernandez.

Paula Quintana Fernandez är invald som ständig medlem i Egtop till och med den 15 juli 2021. Hon fortsätter samtidigt att jobba som regelutvecklare inom djurhållning och slakt på Krav.

 

 

 

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.