Stor oro för att företag mörkar sin klimatpåverkan

Kommunikation Mer än hälften av svenskarna är oroade för att företag mörkar sin klimatpåverkan.

Stor oro för att företag mörkar sin klimatpåverkan
Illustration: Adobe Stock

Hela 54 procent av svenskarna är oroliga för att företag inte redovisar sin klimatpåverkan på ett transparent sätt. Det visar en ny undersökning från teknikbolaget Witnium. Undersökningen visar betydande skillnader mellan könen, där 61 procent av kvinnorna uttryckte oro jämfört med 47 procent av männen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Undersökningen som är genomförd av Verian, före detta Kantar, inkluderade svar från 1 001 respondenter och och genomfördes mellan den 10 till 16 november 2023. Techbolaget Witnium tycker att resultatet i undersökningen pekar på en förtroendekris som man anser kunna lösas genom ökad teknisk spårbarhet, till exempel genom blockkedjeteknik som verifierar alla led i värdekedjan.

Witnium pekar också i sin kommentar ut EU:s kommande rapporteringskrav i CSRD där företagen kommer att behöva bättre analysera sin hållbarhetspåverkan i hela värdekedjan.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.