Så ska CDP anpassas till CSRD

Hållbarhetsredovisning Det globala klimatredovisningsinitiativet CDP meddelar nu att man kommer att anpassa sina metoder efter den kommande EU-standarden ESRS – den standard som kommer att gälla för redovisning enligt EU-direktivet CSRD.

Så ska CDP anpassas till CSRD
Foto: Adobe stock.

Den europeiska rådgivande gruppen för finansiell rapportering, Efrag, och det globala redovisningsinitiativet CDP har inlett ett samarbete för att öka användningen av europeiska standarder vid hållbarhetsrapportering. Enligt det nya avtalet kommer CDP att anpassa sin redovisningsplattform för att vara kompatibel med ESRS, den standard som kommer att användas när EU-direktivet om obligatorisk hållbarhetsredovisning, CSRD, träder i kraft. CDP:s anpassning kommer att ske med teknisk expertis och vägledning från Efrag. Målet med samarbetet är uppges vara att främja hållbarhetsrapportering genom att säkerställa att företag är rustade för att följa de nya obligatoriska standarderna.

CDP kommer, med stöd från Efrag, att tillhandahålla webbseminarier och teknisk vägledning för att hjälpa företag att rapportera ESRS-data genom CDP.

Patrick de Cambourg, ordförande för Efrag Sustainability Reporting Board, betonar att pålitlig miljödata är avgörande för omställningen.

– De standarder som utarbetats av Efrag i sin roll som teknisk rådgivare till Europeiska kommissionen kommer att stödja kapitalmarknader för att jämföra företag, minska greenwashing och omdirigera kapital. Och vårt samarbete med CDP kommer att hjälpa till att påskynda dessa standarders marknadsintroduktion, bygga kapacitet hos såväl EU- som icke-EU-företag för att använda dem när reglering kommer in, säger han i en kommentar.

Maxfield Weiss, exekutiv chef för CDP i Europa, kommenterar följande:

”När ribban för hållbarhetsredovisning nu höjs globalt kommer vårt samarbete med Efrag att säkerställa att företag som förbereder sig för rapportering kan göra det genom CDP.”

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.