Skånemejerier får ny hållbarhetschef

Karriär Camilla Ohlsson har anställts som hållbarhetschef på Skånemejerier. Hon kommer närmast från Ikeasfären och är i botten agronom, utbildad vid SLU.

Skånemejerier får ny hållbarhetschef
Camilla Ohlsson blir ny hållbarhetschef på Skånemejerier.

Skånemejerier har rekryterat Camilla Ohlsson som ny hållbarhetschef. Camilla Ohlsson är hållbarhetsspecialist med erfarenhet av internationellt arbete. Hon kommer närmast från Ikeasfären, Ingka Group, där hon arbetat i såväl lednings-, hållbarhets- och kommunikationsfunktioner.

– Hållbar livsmedelsproduktion och det skånska landskapet ligger mig varmt om hjärtat. Skånemejerier är redan långt framme på flera hållbarhetsområden, bland annat med sitt fokus på cirkulär produktion, fossilfria energikällor på produktionsanläggningarna och god djuromsorg. Nu ser jag väldigt mycket fram emot att driva hållbarhetsagendan vidare med mina kollegor på Skånemejerier och inom Lactalis-gruppen, säger Camilla Ohlsson i ett pressmeddelande.

Har vetenskapligt fastställda klimatmål

Skånemejerier har som mål att uppnå en fossilfri mejeriverksamhet 2025, och åtog sig 2021 att ansöka om vetenskapligt fastställda klimatmål. Processen med att ta fram målen pågår nu.

– Vi har flera viktiga satsningar och utmaningar framför oss, bland annat nya målsättningar och vårt fortsatta arbete för att reducera klimatpåverkan på gård i samarbete med våra mjölkleverantörer. Camillas gedigna erfarenhet inom hållbarhetsområdet kommer väl till pass hos oss, säger vd José Antonio Lalanda i ett uttalande.

Camilla Ohlsson är agronom med examen från SLU. Hon tillträdde sin nya tjänst 7 mars.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.