Standard för hållbara städer

Ledningssystem Halva världens befolkning bor i städer. Nu samlar SIS de företag och organisationer som vill vara med och påverka nya europeiska standarder för städer.

Nu startar ett europeiskt samarbete för att hitta lösningar när det gäller klimat, miljö, energi och infrastruktur i våra städer. Tillsammans ska Europas länder ta fram standarder till stöd för bland andra samhällsplanerare, beslutsfattare och arkitekter.

– Detta är ett viktigt arbete för Sis som vi drivit sedan våren 2012 i nära kontakt med intressenter på marknaden. Sverige har stor erfarenhet inom hållbar stadsplanering och nu har vi chansen att vara med och tycka till om vilka standarder som behövs för att sprida och snabba på utvecklingen även internationellt, säger Charlotta Nilsson, vd på Swedish Standards Institute, Sis.

Sis kommer framöver att samla företag och organisationer som vill vara med och påverka de europeiska standarder som behövs för till exempel smidiga transporter, energieffektiva byggnader och en hållbar vattenförsörjning.

– Vår gemensamma ambition är att Sverige ska få en stor påverkan i arbetet. Nästa steg är ett dialogmöte för att identifiera vilka svenska intressen vi ska ta med oss till det europeiska arbetet, säger Anneli Rafiq, projektledare på Sis.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.