Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

SIS rekryterar ny policychef

Karriär Svenska institutet för standarder, SIS, rekryterar en ny policychef. Hon kommer närmast från Swedish Smart Grid, Forumet för smarta elnät.

SIS rekryterar ny policychef
Maria Sandqvist. Foto: Niklas Dahlskog

Maria Sandqvist blir ny policychef. Hon kommer närmast från en tjänst på Swedish Smart Grid, Forumet för smarta elnät.

Innan dess har hon bland annat haft styrelseuppdrag i den europeiska standardiseringsorganisationen CENELEC och SEK Svensk Elstandard.

– Marias breda bakgrund blir en stor tillgång och vi ser mycket fram emot att hon börjar här hos oss, säger Annika Andreasen, vd på SIS.

Jobbat på Teknikföretagen

– Det känns både spännande och roligt, samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften. SIS har ett viktigt uppdrag för sina medlemmar och för samhället i stort. Med den kunskap och erfarenhet som finns på avdelningen för policy bidrar vi till att uppfylla uppdraget där lyhördhet och dialog både internt och med omvärlden blir viktigt, säger Maria Sandqvist och fortsätter:

– Från Teknikföretagen tar jag bland annat med erfarenhet från att utveckla former för medlemsdialog, samarbete och nätverk på europeisk nivå. Just nu händer det mycket inom standardiseringen, inte minst på Europanivå. Här har SIS tillsammans med sina medlemmar och standardiseringsdeltagare från företag och andra organisationer en viktig roll att spela. Jag ser fram emot att få vara en del av SIS förändringsresa framåt.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.