Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

De ska analysera kundernas hållbarhetsarbete på Position Green

Karriär Hållbarhetsrapporteringsbolaget Position Green rekryterar två civilingenjörer till sitt team med hållbarhetsrådgivare.

De ska analysera kundernas hållbarhetsarbete på Position Green
Sabina Nordén och Patrik Thuring. Foto: Position Green

Patrik Thuring och Sabina Nordén, båda med gedigen bakgrund inom hållbarhetsrådgivning och teknik, börjar jobba på Position Green.

Patrik är civilingenjör med inriktning teknisk fysik från Lunds universitet. Han kommer närmast från E.ON där han i sin roll som seniorkonsult drivit projekt inom energi och hållbar stadsutveckling.

Han har också jobbat på Siemens och drivit ett IT-företag med fokus på maskininlärning inom hållbarhet.

Mäta hållbarhetsarbetet

Sabina är civilingenjör med inriktning miljöteknik och industriell ekonomi från Linköpings tekniska högskola. Hon har en bakgrund som hållbarhetskonsult inom den privata sektorn, närmast från träningskedjan Fitness24Seven.

Hon driver även en välgörenhetsorganisation i Sydamerika med inriktning på jämlikhets- och miljöfrågor.

Analysera kundernas hållbarhetsarbete

De båda kommer jobba med att analysera kundernas hållbarhetsarbete och översätta det till Position Greens datadrivna plattform. De kommer också hjälpa kunderna att utveckla sitt hållbarhetsarbete genom mätning av hållbarhetsdata.

– Det känns otroligt spännande att kliva in i rollen som hållbarhetsrådgivare på Position Green och vi ser fram emot att hjälpa våra kunder att flytta fram sina positioner med hjälp av datadriven mätning och uppföljning av hållbarhetsarbetet, samtidigt som vi hjälper dem att konkret bidra till en bättre omvärld, säger Patrik Thuring och Sabina Nordén.

Efterfrågan på datadriven mätning ökar

– I takt med att både den publika och privata sektorns hållbarhetsarbete utvecklas, blir efterfrågan på datadriven mätning och uppföljning av hållbarhet central, och vi upplever en stor och ökande efterfrågan på vår digitala plattform för datadrivet hållbarhetsarbete, säger Rickard Häll, vd på Position Green och fortsätter:

– Patrik och Sabina kommer med sin gedigna och tekniska hållbarhetsbakgrund att hjälpa våra kunder att få ut största möjliga värde av vår plattform och stärka deras hållbarhetsarbete ytterligare.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.