Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Samhällsbyggande i fokus för ny konferens

KONFERENS Redaktionen bakom Miljö & Utveckling och Hållbart Samhällsbyggande presenterar en ny konferens. Temat är just hållbart samhällsbyggande, och fokus ligger på klimatanpassning och klimatsnålt byggande.

Samhällsbyggande i fokus för ny konferens
2020 är det premiär för konferensen Hållbart Samhällsbyggande. Illustration StockAdobe

13 maj öppnas dörrarna till en ny konferens: Hållbart samhällsbyggande. Det är framför allt två ämnen som tas upp: klimatanpassning och klimatsnålt byggande.

– Det är två sidor av samma mynt: Hur ska byggsektorn anpassas till en fossilfri framtid, och hur ska våra samhällen anpassas för att klara de klimatförändringar som vi orsakat och fortfarande orsakar, säger Ingar Lindholm, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Stort intresse för klimatfrågor

Båda frågeställningarna är högaktuella och det finns ett stort intresse för både nya regelverk och praktiska lösningar kring ämnena, enligt redaktionen.

-Vi ser ett extra stort intresse för artiklar som rör klimatanpassningsåtgärder och kolidioxidsnålt byggande, och det intresset har vi tagit fasta på när vi satt ihop programmet och bjudit in talare, säger Jennie Krook, redaktör för nyhetstjänsten Hållbart Samhällsbyggande.

Exempel från Danmark

När det gäller klimatanpassning ligger Danmark långt fram, och en av talarna på konferensen är Cowis Carsten Fjorback, vanligtvis stationerad i danska Århus. Han kommer att ge en översikt över aktuella, danska projekt som omfattar både klimatanpassning och hållbart byggande.

– Det är jätteroligt att kunna presentera Carsten Fjorback som talare. Han har lång erfarenhet av en rad spännande klimatanpassningsprojekt, säger Ingar Lindholm.

Klimatdeklaration och LCA

Bland de andra talarna märks Martin Erlandsson, IVL, som kommer att berätta om LCA av byggnader, och Madeleine Hjortsberg från Boverket som kommer att prata om det kommande regelverket för klimatdeklarationer. För den som är intresserad av klimatsnålt byggande finns ett pass där förskolan Hoppet i Göteborg och Lidls nya butik i Visby presenteras ur beställar- respektive utförarperspektiv.

Miljö & Utveckling har bevakat miljö- och hållbarhetsfrågor för hållbarhetsproffs sedan 1989, och arrangerar den årliga konferensen Miljöstrategidagarna.

Mer info om konferensen.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.