nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ryssland kan vägra utsläppshandel för flyg

Sedan årsskiftet har EU infört en lagstiftning om att flyget inkluderas i handeln med utsläppsrätter. Många länder protesterar mot avgiften och nu funderar Ryssland på att sätta in motåtgärder.

  • Annons 1

– Den ryska regeringen ser över ett lagförslag som förbjuder ryska flygbolag att ta del i utsläppshandeln. Det innebär att man överväger en vedergällningsvinkel, sa det ryska flygbolaget Aeroflot till Reuters, och menar att EU:s utsläppshandel för flyget kan trigga igång ett handelskrig.

Under denna vecka träffas flera nationer i Moskva för att diskutera möjliga motåtgärder mot EU. Kina har redan förhindrat kinesiska flygbolag från att delta i utsläppshandeln såvida de inte får regeringens godkännande, skriver Reuters.

Först 2013 kommer utsläppshandeln kosta flygbolagen några pengar eftersom man under 2012 mäter hur mycket respektive flygbolag släpper ut.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4