Revisionsjätte stoppar internutbildningar utanför Norden

Klimat Revisionsföretaget EY:s klimatutsläpp från den svenska verksamheten ökade under året för första gången sedan pandemin. Orsaken uppges vara återinförandet av fysiska internutbildningar.

Revisionsjätte stoppar internutbildningar utanför Norden
Foto: Adobe Stock

Revisionsföretaget EY minskade under verksamhetsåret 2022/2023 sina utsläpp med 32 procent jämfört med basåret 2019. Dock ökade utsläppen för första gången sedan coronapandemin och orsaken uppges vara företagets interna utbildningskonferenser återigen började genomföras fysiskt. I en kommentar till hållbarhetsredovisningen skriver EY att företaget inte är nöjda med den utvecklingen och att man därför beslutat att alla interna utbildningsevent nu ska hållas inom Norden och främst i Sverige.

I hållbarhetsredovisningen berättas det också att cirka 750 medarbetare i Sverige under året engagerat sig i samhällsprojekt vilket enligt EY gett samhällsinvesteringar till ett värde av cirka 4,2 miljoner kronor.

– Jag är stolt över de steg vi tagit så här långt. Resandet måste förbättras ytterligare, men EY är på god väg att nå målet om klimatneutralitet till 2025. För detta hållbarhetsmål och även andra är vår hållbarhetsrapport ett effektivt verktyg för att utvärdera och driva på vårt hållbarhetsarbete. Med hjälp av detta arbete har vi en datadriven metod för att identifiera utvecklingsområden, säger Anja Vanhatalo, hållbarhetsansvarig på EY Sverige, i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.