Ny exportplattform för svensk miljöteknik

Handelsminister Ewa Björling har lanserat en ny exportplattform som ska marknadsföra svensk miljöteknik och hållbart byggande runt om i världen. Plattformen som går under namnet ”SymbioCity” samlar närmare 700 svenska företag och riktar sig till städer som vill se en hållbar utveckling.

Den pågående urbana omställningen ställer stora krav på att världens städer utformas på ett miljövänligt och resurseffektivt sätt. Därför har regeringen tagit fram SymbioCity – en plattform som samlar svenska företag med lång erfarenhet av miljövänligt byggande och hållbar stadsplanering.

– Att utveckla hållbara och livskraftiga städer är en av vår tids största utmaningar. Här finns en stor potential för att sprida svensk miljöteknik som redan idag har ett mycket gott anseende, säger handelsminister Ewa Björling.

SymbioCity är en exportplattform för svenska företag som på olika sätt arbetar med miljöteknik, hållbart byggande och stadsplanering. Tillsammans ska de kunna presentera lösningar för många av de problem som världens städer står inför. Viktiga områden är energieffektivisering, minskade koldioxidutsläpp och förbättrad vattenförsörjning.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.