Nina Ekelund om nya bolaget: ”Känns fantastiskt”

Karriär Hagainitiativets generalsekreterare Nina Ekelund startar eget bolag. Företaget ska arbeta med bland annat policy och påverkan inom klimatområdet. Med sig har hon två medarbetare från 2050.

Nina Ekelund om nya bolaget: ”Känns fantastiskt”
Nina Ekelund.

Nina Ekelund lämnar 2050 Consulting och startar nya bolaget Transformity. Bolaget ska arbeta med den samhällsomvandling som krävs för att klara 1,5-gradersmålet och de globala målen. Företaget vänder sig både till privata och offentliga aktörer.

– Vi behöver se en snabb omställning i både hastighet och tid, vi har inte tid att vänta längre. Klimatfrågan är här och nu. Samtidigt behöver vi inkludera de globala hållbarhetsmålen i klimatarbetet och i än större utsträckning se möjligheterna och hur de växlas upp, säger Nina Ekelund till Miljö & Utveckling.

– Alla lösningar för att göra klimatomställningen finns, nu behöver vi se hur affärsmodellen kan utvecklas i linje med 1,5-gradersmålet. Politiken och det offentliga behöver skapa incitament för att möjliggöra omställningen.

Två kollegor från 2050 till Transformity

Transformity ska erbjuda spetskompetens inom transformativa strategier, policy och påverkan, hållbarhetskommunikation och nätverksbyggande. Förutom Nina Ekelund kommer Deniz Butros och Ulrika Erkenborn Rugumayo att arbeta i bolaget. Båda kommer från 2050 Consulting.

Vilka kommer ni att samarbeta med?

– Vi kommer att arbeta med Hagainitiativet, och många andra kunder. Vi kommer driva klimatfrågor i Sverige, Norden, EU och världen.

Vem äger bolaget?

– Jag äger bolaget just nu. Det kommer att tillkomma nya ägare. En princip vi har, är att öka det kvinnliga ägandet.

Hur känns det att börja på ny kula?

– Det känns fantastiskt och jag ser fram emot att bidra till att påskynda klimatomställningen. Jag kommer också att fortsätta som generalsekreterare för Hagainitiativet, säger Nina Ekelund.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.