nr-logo

Hållbarhet i praktiken

NCC lämnar alternativa miljöanbud

Alla större anbud som NCC lämnar kompletteras snart med ett grönt sidoanbud. I alternativet får kunden erbjudande om klimatkompensation och en byggarbetsplats med lägre miljöpåverkan.

  • Annons 1

Till våren, närmare bestämt i april, börjar NCC Construction att lämna alternativa miljöanpassade anbud, så kallade gröna anbud, tillsammans med alla anbud som överstiger 50 miljoner kronor. I det alternativa anbudet finns en klimatdeklaration och kunden erbjuds klimatkompensation samt att skapa en byggarbetsplats med energisnåla maskiner och byggbodar.

– Vi vill påskynda den gröna omställningen av byggbranschen genom att erbjuda våra kunder gröna anbud vid sidan av det ordinarie anbudet. Vi hoppas att många kunder väljer att satsa på mer miljöanpassade projekt när de får möjligheten att välja ett grönt alternativ, säger Tomas Carlsson, chef för NCC Construction i Sverige.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.