Miljöstrategipriset 2024 – kriterier

Utmärkelse Miljöstrategipriset delas ut av Miljö & Utveckling till en organisation som har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen. Priset delas ut en gång per år.

Miljöstrategipriset 2024 – kriterier

Miljöstrategipriset

Miljöstrategipriset delas ut en gång per år till en verksamhet, grupp eller förening som på ett föredömligt sätt utformat en tydlig hållbarhetsstrategi och genomfört den. Fokus ligger på ekologisk hållbarhet.

Nomineringen för 2024 års pris pågår till den 19 augusti. Mejla din nominering till emmy.w@miljo-utveckling.se.

Kriterier

De vinnande bidragen har utformat en ambitiös och tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts, till exempel i projektform, på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen. Förändringen har gjorts i en befintlig verksamhet och har gett positiva konkreta och mätbara resultat, i form av hårda eller mjuka värden. Arbetet ska kunna vara inspirerande för andra och på så vis ha potential att ge avtryck utanför organisationen. Pristagare kan vara en verksamhet, grupp eller liknande. Juryn bedömer projektet i relation till den nominerade organisationens storlek.

Så nominerar du

Nominera till Miljöstrategipriset genom att på 1 – 2 A4-sida (i 12-punkts textstorlek) sammanfatta er bakomliggande hållbarhetsstrategi och det aktuella projektet/förändringen, och vilka positiva, konkreta och mätbara resultat det har bidragit till. Vi söker framför allt projekt som rör ekologisk hållbarhet.

Utöver sammanfattningen av projektet och dess uppmätta resultat bör nomineringen innehålla en sammanfattning av den bakomliggande analys som visar varför det utvalda projektet är av strategiskt värde. Bifoga gärna relevanta nyckeltal eller liknande som visar ambitionsnivån och klargör resultaten av projektet.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.