Miljö & Utveckling växer

Miljöarbete Nu ökar Miljö & Utveckling bevakningen av samhällsbyggnadssektorn med ett nytt nyhetsbrev.

Miljö & Utveckling växer
Missa inte MU:s senaste tillskott – nyhetssidan Hållbart Samhällsbyggande.

Idag, 3 oktober, är det premiär för Miljö & Utvecklings nyhetsbrev Hållbart Samhällsbyggande. Nyhetsbrevet kommer genom oberoende journalistik att lyfta fram nyheter, trender och goda exempel samt guida genom veckans viktigaste hållbarhetsnyheter inom samhällsbyggnadsområdet.

– Målet är att bevaka hela området – inte ”bara” hållbart byggande. Utmaningarna är stora och för att lyckas bygga ett hållbart samhälle måste det till samarbete och förståelse över professionsgränserna. Där hoppas jag att vi ska kunna bidra på ett strategiskt plan, säger Ingar Lindholm, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Samhällsbyggnadssektorn i utveckling

Nyhetsbrevet är en betaltjänst som kopplas till en hemsida med inloggning. Redaktör blir frilansjournalist Jennie Krook, som bevakat området under en längre tid. Hon har en högskoleutbildning inom energiteknik och har även arbetat med vindkraftsutbyggnad.

– Jag är väldigt glad över att ha kunnat rekrytera Jennie. Tillsammans har vi 15 års erfarenhet av bevakningsområdet och jag är övertygad om att vi kommer att kunna erbjuda en riktigt bra rapportering till våra framtida läsare, säger Ingar Lindholm.

– Samhällsbyggnadssektorn är ett av mest intressanta områden man kan skriva om som miljöjournalist, den innefattar så otroligt många olika ämnen och spännande frågeställningar och lösningsförslag. Vår bevakning kommer innefatta allt från omställningen till en mer cirkulär ekonomi inom byggsektorn till möjligheterna för både stad och land att utvecklas i en mer fossilfri och socialt hållbar inriktning, säger Jennie Krook.

Du hittar nyhetsbrevet Hållbart Samhällsbyggande här.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.