Markus Danell till chefsposition på Wargön Innovation

Karriär Markus Danell, medgrundare av den ideella organisationen Sustainergies, blir nu verksamhetsledare för Wargön Innovation.

Markus Danell till chefsposition på Wargön Innovation
Markus Danell tillträder som verksamhetsledare för Wargön Innovation den 4 maj 2020. Foto: Wargön Innovation

Markus Danell tar fjärde maj över som verksamhetsledare efter Maria Ström. Sedan tidigare är Markus Danell välkänd inom Hållbarhetssverige då han varit med och  grundat samt drivit den ideella organisationen Sustainergies.

– Jag ser fram emot att tillsammans med teamet på Wargön Innovation accelerera en hållbar utveckling och entreprenörskap lokalt, regionalt, nationellt och förhoppningsvis även internationellt. Det är en spännande tjänst i en organisation som jag med stor nyfikenhet har följt sedan dess start, säger Markus Danell.

Kommersialisera hållbara material

Wargön Innovation är ett innovationsbolag som fokuserar på att stötta entreprenörer, företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera hållbara material och innovationer i Västra Götaland.

– Vi på Wargön Innovation hälsar Markus varmt välkommen till oss och vår spännande verksamhet, säger Maria Ström.

– Det är med glädje jag lämnar över stafettpinnen till Markus, han har jobbat med hållbarhetsfrågor länge, kommer in med nya perspektiv, har ett stort kontaktnät och har möjligheterna tillsammans med teamet att ta Wargön Innovation vidare i nya utmaningar och utvecklingsfaser. Jag kommer finnas kvar under en övergångsperiod och arbeta med strategiska frågor samt vara ett stöd till Markus inledningsvis.

Wargön Innovation ägs av Innovatum AB och finansieras av EU:s regionala strukturfondsprogram för Västsverige, Västra Götalandsregionen, Vänersborgs kommun och Fyrbodals kommunalförbund.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.