Hon ska göra Norrland till en klimatpositiv zon

Karriär Norrmejerier får en ny hållbarhetsdirektör. Målet är att göra Norrland till en klimatpositiv zon med en levande livsmedelsproduktion.

Hon ska göra Norrland till en klimatpositiv zon
Anna-Karin Karlsson. Foto: Johan Gunséus

Norrmejerier utser Anna-Karin Karlsson till hållbarhetsdirektör. Hon tar också plats i företagets ledningsgrupp.

– En hållbar utveckling av Norrland förutsätter att vi agerar hållbart genom hela näringskedjan, från mjölkgården, via mejeriet, fram till att konsumenten återvinner förpackningen. De norrländska mjölkgårdarnas betydelse för den lokala livsmedelsförsörjningen och ett hållbart Norrland får inte underskattas. Jag är både glad och stolt över att nu få leda det viktiga arbetet, säger Anna-Karin Karlsson, hållbarhetsdirektör på Norrmejerier.

Ansvar för hållbarhetsprogram

Anna-Karin Karlsson har tidigare ansvarat för Norrmejeriers hållbarhetsprogram och får nu i uppdrag att integrera hållbarhetsarbetet i hela företaget.

Hon har jobbat inom Norrmejerier i 25 år och har tidigare bland annat varit affärschef för färskvaror och marknads- och innovationschef. Anna-Karin Karlsson är utbildad livsmedelsagronom.

Hållbarhetsarbete sedan 1971

– Vad vi äter avgör hur både vi, djuren och planeten mår. Därför behöver vi sätta hållbarhetsarbetet högst upp på agendan och Anna-Karins breda erfarenhet ger oss bästa möjliga förutsättningar att kunna ta nästa steg, säger Anders Fredriksson, vd på Norrmejerier.

Norrmejerier har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan företaget grundades 1971. De började tidigt med att samdistribuera sina produkter tillsammans med andra livsmedel.

Företaget arbetar även med att driva på utvecklingen mot fossilfria mejerier. År 2005 investerade de i en biogasanläggning vid Umeå mejeri.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.