Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Svebio får ny ordförande

Karriär Alarik Sandrup från Lantmännen blir ny ordförande för Svebio, efter Karin Medin, vd på Söderenergi, som lämnar posten efter fyra år.

Svebio får ny ordförande
Alarik Sandrup (mitten) valdes till ny ordförande i Svebio vid årsmötet 2 april som hölls via en digital plattform. Årsmötet leddes av Ludwig Kollberg (till vänster), ansvarig för samhällskontakter på Preem. Till höger Gustav Melin, vd för Svebio.

Alarik Sandrup jobbar sedan 2009 som näringspolitisk chef på Lantmännen med ansvar för politiska kontakter och samhällskontakter både i Sverige och i Bryssel.

– Bioenergi från skog, åker och avfall är sedan mer än tio år Sveriges största energikälla. Bioenergin kan fortsätta att växa i många år framöver och är den viktigaste pusselbiten för att nå ett fossilfritt Sverige. I min nya roll ser jag fram emot att bidra till att genomföra detta i praktiken, säger Alarik Sandrup.

Medlem sedan 2008

Alarik Sandrup blev styrelsemedlem i Svebio 2008. I dag jobbar med bland annat ePURE, SIANI, World Bioenergy Association, Copa-Cogeca, SPBI (Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet), och KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien).

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.