nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Malmö
Malmö stad är en stor inköpare av rättvist handlade produkter idag såsom kaffe, te, bananer och blommor. FOTO: Pixabay

Malmö stad kan vinna EU-pris

För första gången kommer Europeiska kommissionen dela ut Fair and Ethical Trade Award till en stad i EU. Malmö är en av sju nominerade städer för sitt arbete med rättvis och etisk handel, mycket tack vare engagemanget via Malmö Fairtrade City.

  • Annons 1

Syftet med utmärkelsen är att belysa den viktiga roll som städer spelar i att tillhandahålla plattformar för rättvisa och etiska handelssystem och om hur EU-konsumenters köpbeslut kan påverka miljön och människors levnadsvillkor i andra länder – samt den roll som städer och lokala myndigheter bör spela i detta.

År 2006 blev Malmö den första kommun i Sverige att diplomeras som Fairtrade City och andelen butiker och kaféer som serverar och säljer rättvist handlade produkter har ökat kraftigt sedan dess.

Allt kaffe ekologiskt

Malmö stad är en stor inköpare av rättvist handlade produkter idag såsom kaffe, te, bananer och blommor. År 2017 var 97 procent av allt kaffe i Malmö stads verksamheter rättvist handlat och ekologiskt.

Vinnaren av priset kommer utses 27 juni i Bryssel.

Läs mer: Ny digital tjänst klimatberäknar din semester

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4