Livsmedelsbranschen går samman för hållbar produktion

Hållbar utveckling Att öka omställningen till en hållbar produktion och konsumtion av livsmedel. Det är målet med initiativet Hållbar Livsmedelskedja som WWF och ett antal företag nu lanserar.

Livsmedelsbranschen går samman för hållbar produktion
Cecilia Sjöholm

Målet med initiativet är att bidra till att nå en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion till år 2030, med fokus på den svenska livsmedelskedjan. Aktörerna har lovat att driva nyckelfrågor och skapa lösningar som kan få brett genomslag. De deltagande företagen ska kommunicera konkreta aktiviteter och mätbara resultat från samarbetet. De ska också inspirera och uppmuntra alla aktörer i kedjan för en mer hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion.

– Vi är stolta över att få koordinera arbetet. Genom samarbete och dialog i kombination med tydliga åtgärder kan alla aktörer som deltar bidra till en livsmedelskedja inom planetens gränser, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Bakom initiativet Hållbar Livsmedelskedja står Arla Sverige, Axfood, Coop, HK Scan, ICA, Lantmännen, Löfbergs, Orkla Foods Sverige, Polarbröd samt Tetra Pak.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter