nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kemikalieinspektionen
Nina Cromnier, ny generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten. FOTO: Anette Andersson

Lämnar Kemikalieinspektionen – blir gd för Strålsäkerhetsmyndigheten

Nina Cromnier lämnar tjänsten som generaldirektör på Kemikalieinspektionen. Hon tillträder den nya tjänsten 1 juni 2019.

  • Annons 1

Regeringen har utsett Nina Cromnier som ny generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten. Hon är civilingenjör i kemiteknik, civilekonom samt har en magisterexamen i politik och organisation i förändring.

Agneta Westerberg tar över

Nina Cromnier har tidigare varit departementsråd i Regeringskansliet och ordförande i styrelsen för Europeiska kemikaliemyndigheten, Echa.

Agneta Westerberg tar över som vikarierande generaldirektör för Kemikalieinspektionen från den 1 juni 2019 till dess att en ny generaldirektör tillträder.

Läs mer: Han ska leda Rambolls vindkraftsatsning

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.