nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kemikalieinspektionen
Nina Cromnier, ny generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten. FOTO: Anette Andersson

Lämnar Kemikalieinspektionen – blir gd för Strålsäkerhetsmyndigheten

Nina Cromnier lämnar tjänsten som generaldirektör på Kemikalieinspektionen. Hon tillträder den nya tjänsten 1 juni 2019.

  • Annons 1

Regeringen har utsett Nina Cromnier som ny generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten. Hon är civilingenjör i kemiteknik, civilekonom samt har en magisterexamen i politik och organisation i förändring.

Agneta Westerberg tar över

Nina Cromnier har tidigare varit departementsråd i Regeringskansliet och ordförande i styrelsen för Europeiska kemikaliemyndigheten, Echa.

Agneta Westerberg tar över som vikarierande generaldirektör för Kemikalieinspektionen från den 1 juni 2019 till dess att en ny generaldirektör tillträder.

Läs mer: Han ska leda Rambolls vindkraftsatsning

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.