Jens Orback blir ny vd för Global Challenges Foundation

Karriär Politikern och journalisten Jens Orback blir tillförordnad vd och kanslichef för Global Challenges Foundation. Han tillträdde tjänsten 4 april 2019 samtidigt som Fredrik Karlsson lämnar sin tjänst som vd.

Jens Orback blir ny vd för Global Challenges Foundation
Wikipedia

– Vi är mycket glada över att Jens har tackat ja till att bli vd och kanslichef. Hans erfarenheter och kompetenser är värdefulla för stiftelsens fortsatta utveckling. Fokus framåt ligger på att fortsatt stötta initiativ för att hitta fungerande modeller för global styrning, utveckla strategiska partnerskap samt bredda påverkansarbetet, berättar Mats Andersson, vice ordförande Global Challenges Foundation.

Jens Orback har tidigare varit minister med ansvar för inom demokrati-, storstads-, integrations- och jämställdhetsfrågor 2004–2006 och därefter generalsekreterare för Palmecentret. Han har även ett förflutet som TV-journalist och är i dag verksam som styrelseordförande inom en rad verksamheter. Han har varit engagerad i Global Challenges Foundations arbete sedan våren 2018.

Jobbar med globala problem

– Globala utmaningar måste lösas gemensamt och jag ser därför fram emot att kunna vara en del av detta viktiga arbete. Ett utvecklat samarbete över nationsgränser är avgörande för att hantera såväl klimatkris som biologisk kollaps och kärnvapenhot. Vårt mål är att skapa långvariga relationer med dem som delar vår vision om ett förbättrat system för global styrning, säger Jens Orback.

Stiftelsen Global Challenges grundades 2012 av den svenske finansanalytikern och författaren Laszlo Szombatfalvy. Målet för stiftelsens arbete är att medverka till att minska de största globala riskerna som hotar mänskligheten.

Läs mer: Temperaturökning i Sverige dubbelt så stor som globalt

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.