Kronans Apotek värvar hållbarhetschef från Lidl

Karriär Caroline Kjerstadius lämnar Lidl och kliver in som ny hållbarhetschef på Kronans Apotek. Där kommer hon att leda hållbarhetsarbetet när ”nya” Kronans Apotek tar form.

Kronans Apotek värvar hållbarhetschef från Lidl
Caroline Kjerstadius blir ny hållbarhetschef på Kronans Apotek. Foto: Adobe Stock/Pressbild.

Caroline Kjerstadius har lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln. Bland annat har hon haft flera hållbarhetsbefattningar inom Axfoodkoncernen och kommer närmast från rollen som hållbarhetschef på Lidl, där hon ansvarade för dagligvarukedjans hållbarhetsarbete på den svenska marknaden.

På sin Linkedin skriver hon och tackar för tiden på Lidl.

– Det har varit en rolig resa och jag är tacksam för alla erfarenheter som jag tar med mig. Jag är övertygad om att Lidl fortsatt kommer utmana inom hållbarhetsområdena och bidra till att dagligvaruhandeln blir än mer hållbar, skriver hon.

I april tillträder hon sin nya tjänst som hållbarhetschef på Kronans Apotek, där hon kommer rapportera direkt till Karin Pesula, kvalitet- och hållbarhetsdirektör.

– Caroline kommer med sin långa erfarenhet av hållbarhetsarbete inom dagligvaruhandel att vara en nyckelspelare för att vi som ny apotekskedja ska våga sätta en modig hållbarhetsstrategi, säger Karin Pesula, Director of Quality and Sustainability på Kronans Apotek i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att få leda hållbarhetsarbetet nu när ”nya” Kronans Apotek börjar ta form” skriver Caroline Kjerstadius på sin Linkedin.

Samtidigt som Caroline Kjerstadius går in i rollen som hållbarhetschef, blir Malin Kjellstenius – som närmast kommer från H&M – chef för juridik hos apotekskedjan.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.