Hon blir ny ordförande för Naturskyddsföreningen

Karriär Beatrice Rindevall blir Naturskyddsföreningens andra kvinnliga ordförande sedan organisationen startade för 114 år sedan.

Hon blir ny ordförande för Naturskyddsföreningen
Beatrice Rindevall. Foto: Björn Nordqvist

Beatrice Rindevall har valts till ny ordförande för Naturskyddsföreningen, Sveriges största miljöorganisation. Hon blir den andra kvinnan att leda organisationen sedan den startade för 114 år sedan. Beatrice Rindevall har lång erfarenhet av miljöfrågor och en stark bakgrund inom opinionsbildning, kommunikation och politisk påverkan. Tidigare erfarenheter är bland annat arbete med fiskeripolitik på Baltic Waters Foundation samt ideellt arbete på Supermiljöbloggen.

– Miljö- och klimatfrågorna är akuta, men behandlas som särintressen. Vi ser just nu det största bakslaget för miljöpolitiken i modern tid, samtidigt som forskningen är tydligare än någonsin om hur bråttom det är att ställa om. Tiden att skaka om den politiska dagordningen är nu. Som ny ordförande för Naturskyddsföreningen vill jag jobba intensivt för att miljöfrågorna ska få det utrymme i debatten och i politiken som de förtjänar, säger Beatrice Rindevall i en kommentar.

Efterträder Johanna Sandahl

Utöver Baltic Waters Foundation och Supermiljöbloggen har Beatrice Rindevall också arbetat på forskningsrådet Formas och Naturskyddsföreningens rikskansli. Beatrice Rindevall har en utbildning inom globala studier med inriktning mot humanekologi på Göteborgs universitet.

Med över 200 000 medlemmar och lokalföreningar i 270 kommuner har Naturskyddsföreningen en betydande röst inom miljöfrågor och har genom historien påverkat en rad politiska beslut. Beatrice Rindevall efterträder Johanna Sandahl som varit ordförande i nio år. Johanna Sandahl har sedan länge meddelat att hon inte skulle kandidera till ordförandeskapet under årets stämma.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.