Hon blir ny Sverigechef för Greenpeace

Karriär Efter tre år som chef för Greenpeace Sverige avgår Isadora Wronski för att axla en ny roll inom organisationen. In kliver Erika Bjureby, som ny tillförordnad Sverigechef.

Hon blir ny Sverigechef för Greenpeace
Erika Bjureby blir ny tillförordnad chef för Greenpeace Sverige.

Erika Bjureby, doktor i politisk ekologi, har arbetat inom Greenpeace från och till sedan 2007. Inom organisationen har hon bland annat arbetat med urfolks rättigheter i Amazonas och som internationell projektledare för globala skogsfrågor.

Har arbetat med transportfrågor

Hon kommer närmast från den Bryssel-baserade organisationen Transport and Environment, som arbetar med miljö – och transportfrågor inom EU.

– Jag ser verkligen fram emot det nya uppdraget. Greenpeace är en stark aktör i miljösverige och under det senaste åren har organisationen spelat en central roll för att lyfta bland annat skogsfrågan. Det är en av de absolut viktigaste frågorna för Sveriges miljö- och klimatarbete och jag hoppas att min expertis och erfarenhet på området ska komma väl till pass i omställningen till ett naturnära skogsbruk, säger Erika Bjureby i ett pressmeddelande.

Axlar ny roll inom Greenpeace

Isadora Wronski, som varit Sverigechef för Greenpeace sedan 2019, går över till en roll som senior strateg på nordisk nivå inom organisationen. Hon kommer fortsätta att synas i Greenpeace svenska kampanjarbete.

– Varje ny kris är en möjlighet att katalysera mer djupgående systemförändringar, introducera långsiktigt hållbara lösningar för de utmaningar mänskligheten står inför. I min nya roll får jag möjlighet att arbeta både med den akuta krisen i Europa men också systemförändring i det större perspektivet, säger Isadora Wronski i ett pressmeddelande.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste