Här är de svenska företagen på DJSI – och ett som får lämna

Hållbarhetsredovisning Dow Jones Sustainability Indices, världens mest välrenommerade hållbarhetsrankning, har släppt sin årliga uppdatering. Här är de svenska företag som inkluderas. Och ett som nu kickas ut från listan.

Här är de svenska företagen på DJSI –  och ett som får lämna
Foto: Adobe Stock

S&P Dow Jones Sustainablity Indices är en samling index som mäter globala företags hållbarbete och beskrivs ofta som världens främsta hållbarhetsrankning. Nu har årets index uppdaterats och flera företag har tillkommit, andra har plockats bort medan några lyckats behålla sina positioner.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

De svenska företag som lyckats placera eller behålla sina positioner på den åtråvärda globala listan, DJSI World, är H&M, Viaplay Group, riskkapitalbolaget EQT, papperstillverkaren Billerud samt fastighetsbolaget Castellum.

Bäst i Norden

Med fem länder är Sverige det nordiska land med flest företag på rankningen, följt av Finland som har fyra företag och Danmark och Norge som har ett företag på listan vardera. På DJSI:s Europaindex har också företagen Volvo Cars, Assa Abloy, Electrolux, Thule, Swedish Orphan Biovitrum och Ericsson placerat sig.

Svensk-brittiska Astra Zeneca tillhör de företag som nu får lämna indexet. Astra Zeneca lämnar indexet tillsammans med schweiziska läkemedelsföretaget Novartis och det amerikanska bioteknikföretaget Amgen.

Fakta

DJSI

Dow Jones hållbarhetsindex, DJSI, lanserades 1999, och är en samling index som utvärderar hållbarhetsprestandan hos tusentals företag i världen. Indexet är framtaget I samarbete mellan finansföretagen S&P Dow Jones och Robecosam. DJSI är den äldsta globala hållbarhetsrankningen i världen och har genom åren blivit ett viktigt benchmark för investerare och föret

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.