Han ska minska bränsleförbrukningen i motorer

Karriär Triboron International har fått en ny vd, Pär Krossling. Företaget har nu siktet på att få ner bränsleförbrukningen i motorer, gärna i hela världen.

Han ska minska bränsleförbrukningen i motorer
Linkedin
Pär Krossling.

Triboron International AB tillverkar ett patenterat smörjmedel för motorer. När friktionen i motorn minskar, minskar även bränsleförbrukningen. Företagets nye vd Pär Krossling berättar att det handlar om mellan tre och fem procent i genomsnitt.

– Det är det snabbaste sättet att få ner de globala utsläppen av koldioxid, säger han.

Bra för racing

Tekniken används också av dem som vill få sina motorer att fungera bättre, allt från racingbilar till tvåtaktsmotorer i redskap. Men miljö är det främsta säljargumentet.

– Det är producenter av biobränsle och miljösidan som varit snabbast på bollen, säger Pär Krossling.

Miljö säljer bäst

Produkten är en innovation som utgår från ämnet bor. Den kan, enligt Pär Krossling, ersätta giftigare tillsatser i biobränsle som används för att det ska fungera bättre i vanliga motorer. Det kan också hindra tillväxt av mikrober vid lagring.

Pär Krossling var tidigare vd för ett annat företag som utgick från en innovation med miljönytta. Innan han slutade där var företaget noterat på Londonbörsen. Efter drygt ett år på Triboron som vice vd och operativ chef, är han nu beredd att leda en börsintroduktion i rollen som vd. Företaget som tidigare främst riktade sig till motorentusiaster siktar nu på världsmarknaden.

– Det är roligt att kombinera teknik med miljönytta och tjäna pengar på det, säger Pär Krossling.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.