Hållbarhetsproffset Christina Lindbäck värvad till Ahlsellkoncernen

Karriär Christina Lindbäck blir ny Hållbarhets- och kommunikationsdirektör för Ahlsellkoncernen. Hon kommer att ta plats i koncernledningen.

Hållbarhetsproffset Christina Lindbäck värvad till Ahlsellkoncernen
Christina Lindbäck Foto: Erik Mårtensson, NCC

Christina Lindbäck har genom sina uppdrag och sitt engagemang under 20 års tid påverkat hållbarhetsarbetet inom hela bygg- och anläggningssektorn.

Tidigare tungviktare på NCC

Under nio år var hon tongivande hållbarhetschef på NCC. Hon lämnade posten när företaget omorganiserade och fördelade hållbarhetsansvaret på olika funktioner.

Christina Lindbäck har tidigare också varit miljöchef för Ragn-Sells-koncernen. Hon har även varit ordförande Näringslivets miljöchefer samt även varit styrelseordförande i bolaget bakom Svanen och EU Blomman.

Tillträder nya tjänsten först nästan år

Christina Lindbäck tillträder som hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Ahlsellkoncernen den 1 mars 2022.

”Jag ser väldigt mycket fram emot att få börja. Det verkar vara en mycket framåt koncern med spännande tankar inte minst kring hållbarhetsarbetet för framtiden”.

Hon rekryteras till Ahlsellkoncernen för att stärka upp arbetet inom hållbarhets- och kommunikationsområdet i en tid då kraven ökar på att hållbarhetsarbetet ska vara långsiktigt, framåtriktat och genomsyra hela organisationen, uppger bolaget.

– För att få ännu större fokus på detta har vi inrättat rollen som hållbarhets- och kommunikationsdirektör i koncernledningen. Jag gläder mig åt att få välkomna Christina Lindbäck till oss, säger Claes Seldeby, koncernchef i Ahlsell AB i ett uttalande.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.