Daniela Hammer ny vd på June Avfall & Miljö

Karriär Hon kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef i Jönköpings kommun och har tidigare jobbat på Skogsstyrelsen och Jordbruksverket.

Daniela Hammer ny vd på June Avfall & Miljö
June Avfall & Miljö

– Det är oerhört roligt att jag har fått styrelsens förtroende att leda bolaget och jag känner mig stolt och hedrad. Det ska bli spännande att få engagera mig i nya frågor och i en ny bransch och samtidigt få fortsätta vara en del av kommunkoncernen. June Avfall och Miljö har ett mycket viktigt framtidsuppdrag som handlar om att bidra till ett hållbart samhälle där det är enkelt för kunderna att värna om miljön, säger Daniela Hammer, ny vd på June Avfall & Miljö.

Jobbat inom offentlig sektor i 19 år

Daniela Hammer har varit kommunikationschef i Jönköpings kommun sedan 2012 och har lång erfarenhet av ledande positioner inom större organisationer. Tidigare var hon kommunikationschef på Skogstyrelsen under flera år och arbetade innan dess på Jordbruksverket. Hon har varit verksam i offentlig sektor i ungefär 19 år varav tolv år inom den gröna samhällssektorn.

– Daniela Hammer har utvecklat och stärkt kommunens kommunikationsarbete med medborgaren i fokus. Vi är också glada att kunna erbjuda duktiga medarbetare möjligheten att utvecklas och ta sig an nya utmaningar inom kommunen. Som ny vd kommer Daniela att tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten och ta det framåt, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

Läs mer: Scania anställer 40 hållbarhetssäljare

Fakta

Om June Avfall och Miljö

Bolaget ägs tillsammans av Jönköpings, Habo och Mullsjö kommun sedan ett år tillbaka. Bolaget hämtar kommuninvånarnas avfall som sedan blir värme, el, biogas eller biogödsel och driver samtidigt elva återvinningscentraler. June Avfall och Miljö har drygt 100 anställda och omsätter omkring 165 miljoner kronor.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.